Upišite se u bazu

Ceh ugostitelja HOK-a: Maknite iz ponude potencijalno rizična pića

Temeljem slučaja trovanja koje se dovode u vezu s konzumacijom sadržaja spornog gaziranog pića, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore poziva ugostitelje da zaštite svoje goste i svoje poslovanje te da do zaprimanja više informacija i potvrda o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda maknu iz ponude sporna gazirana pića. Istu uputu je Hrvatska obrtnička komora izdala i putem internog komunikacijskog sustava obrtnicima ugostiteljima.

„U javnom prostoru kola velik broj informacija. S obzirom da ne raspolažemo službenim informacijama i uputama, a ne želimo imati nove slučajeve ugrožavanja zdravlja naših gostiju, predlažemo u potpunosti iz ponude maknuti potencijalno rizične proizvode i ostvariti pravo na povrat. Kao ugostitelji dužni smo zaštititi svoje goste, a kao Ceh dužni smo zaštititi svoje ugostitelje“, poručuje predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Franz Letica.

Povezane novosti

Photo of human hands holding pencil and ticking data in documents
Hrvatska obrtnička komora upozorava na sve učestaliju praksu u kojoj veliki poslovni subjekti od obrtnika i malih poduzetnika, koji nisu u sustavu PDV-a, traže obveze koje za njih nisu propisane Zakonom o fiskalizaciji. U posljednje vrijeme sve češće obrtnici zaprimaju dopise u kojima ih se obavještava da će od 1. siječnja 2026. godine biti obvezni […]
Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore PGŽ
Dana 12. prosinca 2025. godine održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Povilama, Novi Vinodolski. Godišnja svečanost skupštinara Komore već tradicionalno okuplja najistaknutije obrtnike, one najzaslužnije u svojim obrtničkim djelatnostima, ponos naše Komore. Danas su u nazočnosti velikog broja predstavnika različitih institucija, uzvanika i obrtnika u prekrasnom ambijentu tik do mora dodijeljena […]
Održana edukativna radionica – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji
Dana 04.prosinca 2025.godine održana je edukativna radionica Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u restoranu Municipium u Rijeci, kod obrtnika domaćina Zorana Cunjka, vl. obrta Feral. Edukaciju je vodila Marina Selak, vl. obrta Olive & Cheese, sommelierka i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te […]