Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

NAJAVA HUMANITARNE AKCIJE „OBRTNICI ZA ZDRAVLJE“
Dana 28. svibnja 2025.godine organizator, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije najavila je humanitarnu akciju „OBRTNICI ZA ZDRAVLJE“ pod sloganom „Zajedno za kliniku koja spašava živote“. Uvodno se obratio u ime Komore, predsjednik Emil Priskić,  rekavši da će se u cilju povećanja kvalitete skrbi i liječenja onkoloških bolesnika koji se liječe na Klinici za tumore KBC Rijeka […]
18. izdanje Kvarner EXPO donosi bogat program !
Slavimo 18.godina kreativnosti, šarenila i umijeća vrijednih ruku sudionika iz cijele Hrvatske, ali i šire, koji su dio naše obrtničke priče ! Od početka u Opatiji, 2004.godine Kvarner EXPO odraz je kvalitete hrvatskog proizvoda i suvenira. Sajam je prepoznat na nacionalnoj razini, podržan od Hrvatske obrtničke komore i uvršten u plan specijaliziranih sajmova Komore, u […]
“Nešto je otpor…” -panel razgovor uz knjigu “Neposlušne” Ivane Žužul i Kristine Peternai Andrić
U četvrtak 5. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka održat će se susret “Nešto je otpor…”, panel razgovor uz knjigu “Neposlušne”. O knjizi će govoriti njene autorice Ivana Žužul i Kristina Peternai Andrić, teologinja i kulturologinja Greta Grakalić Rački, književnica Eva Simčić uz moderiranje Franke Blažić. Naslov knjige “Neposlušne” ne opisuje samo književne […]