Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Održan ispit o stručnoj osposobljenosti za masera
Ispitna komisija za masere pri Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije održala je ispit o stručnoj osposobljenosti dana 20.10.2025. godine, te je pet masera uspješno položilo ispit. Za zanimanje maser, veliki je interes za polaganjem ispita, te će se tijekom listopada održati još jedan ispit za prijavljene pristupnike ispitu. Članovi komisije u svom, već trećem mandatu, uspješno […]
Održan ispit o stručnoj osposobljenosti za zanimanje cvjećar-aranžer
Dana 15.10.2025. godine pri Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije u cvjećarni Matijana u Kastvu, održan je ispit o stručnoj osposobljenosti za zanimanje cvjećara aranžera. Ispit je uspješno položio jedan kandidat. Upućujemo mu čestitke i želimo puno uspjeha u budućem radu ! Ispitnu komisiju za cvjećara aranžera čine Matijana Hegedić i Nikolina Krivošić. Ispitu se pridružila još […]
Održana 21. Bundevijada / Vrbovsko
Tradicionalna manifestacija Bundevijada u svojem 21. izdanju održana je dana 11. i 12.listopada 2025.godine u Vrbovskom. Udruženje obrtnika Vrbovsko i ove je godine spremalo juhu od bundeve, a sva sredstva prikupljena prodajom juhe biti će kao i ranijih godina namijenjena učeničkim stipendijama i to učenicima koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, sa prebivalištem na području grada Vrbovsko. Uskoro će […]