Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Reakcija na ublažavanje mjera: Obrtnici pozdravljaju nastavak subvencija, ali traže daljnja rasterećenja
Odlukom Vlade Republike Hrvatske, obrtnici nastavljaju biti dijelom mjera ograničenih cijena energenata u devetom paketu mjera, no u smanjenom obujmu. Do relaksacije mjera prosječni računi poduzetnika smanjeni su oko 35 %, a uslijed ublaženih mjera od 1. studenoga 2025. očekuje se prosječna ušteda od 27 %. Ilustracije radi, malim poduzetnicima s potrošnjom od 15.000kWh godišnje […]
Sastanak Uprave ribarstva i članova Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u ime Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Komore organizira radni sastanak s ravnateljem Uprave ribarstva, mr.sc. Antom Mišurom sa suradnicima i dr.sc. Nedom Vrgočem iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo, koji će se održati u četvrtak, dana 25.09.2025. godine,s početkom u 11.00 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka (Dvorana susreta) u […]
5. STRUKON – “Novi pogledi u budućnost” / 10.10.2025. / Novi Vinodolski
U petak, 10.10.2025.godine s početkom u 10:00 sati u Marini Novi, Mel 1b, Novi Vinodolski, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije i Udruženje obrtnika Grada Novog Vinodolskog pod pokroviteljstvom Grada Novi Vinodolski i Hrvatske obrtničke komore organiziraju 5. STRUKON – strukovnu konferenciju „Novi pogledi u budućnost“. Glavna tema konferencije je burnout kao jedan od najvećih izazova modernog […]