Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Otvorene prijave za KVARNER EXPO 2025.!
Najveći sajam suvenira i autohtonih proizvoda ove godine po prvi puta održava se u gradu Krku, Obala hrvatske mornarice (Riva), od 13. do 15. lipnja 2025.godine ! Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti do 15. ožujka 2025.godine, putem poveznice: https://forms.gle/B94p3fbQzt3fPPtG8 Izložbeni prostor za obrtnike i dobrovoljne članove Komore biti će bez naknade, a za sudionike koji nisu […]
Predstavljanje Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2025. godinu i programa vaučera za obrazovanje
Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba Rijeka u suradnji s Obrtničkom komorom Primorsko – goranske županije, organiziraju predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja za 2025. godinu namijenjene poslodavcima, s posebnim naglaskom na mikro i male poslodavce, obrtnike te  programa vaučera za obrazovanje. Predstavljanje će se održati u srijedu, dana 12. veljače 2025. godine, s […]
Održana 7.sjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije
Dana 28. siječnja 2025.godine u Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije održana je 7. sjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije pod vodstvom predsjednice Ceha, Anđeline Macan i uz koordinatora Ceha, predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, Hrvoja Margana. Članovi ceha Komore i to predstavnici cehova ugostitelja udruženja obrtnika Obrtničke komore PGŽ raspravili […]