Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Sastanak predstavnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i Klinike za tumore KBC-a Rijeka
Dana 16. travnja 2025.godine održan je sastanak između predstojnice Klinike za tumore, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, izv. prof. dr. sc. Ivana Mikolašević, dr. med. i glavne sestre Nevene Polić, mag. med. techn. i predstavnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, predsjednika dr.sc. Emila Priskića i komorskog tajnika Zore Pavelić, dipl.iur. Povod sastanku jest suradnja Komore i njenih […]
A selective focus shot of a yellow taxi sign in a traffic jam
Zbog velikog broja upita, Hrvatska obrtnička komora izradila je dokument s najčešćim pitanjima i odgovorima vezanim uz izmjene i dopune Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te Pravilnika o posebnim uvjetima za vozila kojima se obavlja javni cestovni prijevoz i prijevoz za vlastite potrebe. Dokument s najčešćim pitanjima i odgovorima dostupan je za preuzimanje na dnu stranice. Snimku […]
Promocija strukovnih zanimanja UZMI ŽIVOT U SVOJE RUKE / Trg 128.brigade HV Rijeka / 25.travnja 2025.godine
Dana 25. travnja 2025.godine u suradnji sa udruženjima obrtnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, srednjim strukovnim školama uključenima u projekt, uz partnera influencera Ivana Tokića iz Rijeke, pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore i Primorsko-goranske županije, organizirati ćemo završnu manifestaciju projekta promocije strukovnih zanimanja UZMI ŽIVOT U SVOJE RUKE, na Korzu u Rijeci (Trg 128.brigade HV) u […]