Search
Close this search box.

Na praktičnom dijelu majstorskog ispita kuhari i natkonobari pokazali stručnost i kvalitetu

Obrtnička komora PGŽ započela je s realizacijom ispitnog roka za majstorske ispite, koji će se održati u periodu od 27.3.2023. –  7.5.2023. godine.

Kuhari i natkonobari su među prvim kandidatima koji su pristupili praktičnom dijelu majstorskog ispita, te su ga uspješno položili.

Članovi ispitne komisije za kuhare Miloš Dekleva, Damir Perman i Dražen Lesica, bili su iznimno zadovoljni praktičnim uratcima budućih majstora kuhara.

Također, ispitna komisija za natkonobara u sastavu: Ines Kinkela, Damir Mišković, Nikolina Marčelja Pošćić, pohvalila je praktične uratke budućeg majstora natkonbara.

Praktičnom dijelu majstorskog ispita, bio je nazočan predsjednik Obrtničke komore PGŽ, Emil Priskić, potpredsjednik Obrtničke komore PGŽ,  Mauricio Počekaj i tajnica komorskog ureda, Zora Pavelić, koji su ovom prilikom dobili uvid u način provođenja praktičnog dijela majstorskog ispita.

Prilog:

Majstorski uratci, kuhar i natkonobar.

Povezane novosti

Aktualna problematika obrtništva na otoku Krku tema na današnjoj sjednici čelnika otočnih JLS-a
Danas je u Vijećnici Općine Malinska-Dubašnica održana 9. sjednica Koordinacije grado/načelnika otoka Krka, kojoj su prisustvovali i predstavnici Komorskog sustava, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić, predsjednik Udruženja obrtnika otoka Krka Ivica Grdinić, Komorski tajnik Zora Pavelić i tajnik Udruženja obrtnika otoka Krka Ernest Bonifačić. Jedan je ovo od niza sastanaka koji se održavaju […]
U tri godine 3200 građevinskih obrta više
Aktualnosti u građevini tema kongresa u Sisku Posljednjeg dana siječnja 2021. Hrvatska je imala 10.372 aktivna obrta u građevinarstvu, dok istoga dana ove godine 13.583 obrta ima registrirano građevinarstvo kao glavnu djelatnost, prema NKD-u najviše njih u kategoriji Uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju (1.882 obrta), ostali završni građevinski […]
HOK u MINGOR-u: Obrtnicima posebna pažnja jer su stup gospodarstva i društva
Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Daliborom Kratohvilom održalo je u ponedjeljak, 29. siječnja 2024., radni sastanak na temu aktualnosti u obrtništvu s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom i suradnicima. Neke od tema bile su nastavak jačanja suradnje Komore i Vlade RH, nejednak položaj obrtnika, strukovno obrazovanje i zajednički razvojni projekti, […]