Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Na praktičnom dijelu majstorskog ispita kuhari i natkonobari pokazali stručnost i kvalitetu

Obrtnička komora PGŽ započela je s realizacijom ispitnog roka za majstorske ispite, koji će se održati u periodu od 27.3.2023. –  7.5.2023. godine.

Kuhari i natkonobari su među prvim kandidatima koji su pristupili praktičnom dijelu majstorskog ispita, te su ga uspješno položili.

Članovi ispitne komisije za kuhare Miloš Dekleva, Damir Perman i Dražen Lesica, bili su iznimno zadovoljni praktičnim uratcima budućih majstora kuhara.

Također, ispitna komisija za natkonobara u sastavu: Ines Kinkela, Damir Mišković, Nikolina Marčelja Pošćić, pohvalila je praktične uratke budućeg majstora natkonbara.

Praktičnom dijelu majstorskog ispita, bio je nazočan predsjednik Obrtničke komore PGŽ, Emil Priskić, potpredsjednik Obrtničke komore PGŽ,  Mauricio Počekaj i tajnica komorskog ureda, Zora Pavelić, koji su ovom prilikom dobili uvid u način provođenja praktičnog dijela majstorskog ispita.

Prilog:

Majstorski uratci, kuhar i natkonobar.

Povezane novosti

Ove godine Hrvatska dobila 414 novih majstora
U 2024. godini provedena su dva roka majstorskih ispita, na koja se ukupno prijavilo 557 kandidata i kandidatkinja u svim županijama koje su provodile ispite, od čega je uspješno položilo 414 kandidata i kandidatkinja. Najviše je položenih majstorskih ispita za zvanje elektroinstalater (71), zatim slijede frizeri (44), automehaničari (38) i kuhari (24). Ukupno od početka […]
HOK u Ministarstvu gospodarstva o unapređenju uvjeta rada za obrtnike
Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Daliborom Kratohvilom održalo je radni sastanak s ministrom gospodarstva Antom Šušnjarom i suradnicima na temu mogućih unapređenja uvjeta rada za gotovo 119 tisuća hrvatskih obrtnika. Ministar Šušnjar je i ovom prilikom čestitao na nedavno održanoj svečanoj Akademiji povodom tridesete obljetnice rada HOK-a, na kojoj je i dodijelio […]