Obrtnička komora PGŽ školama uručila donacije prikupljene povodom Bala obrtnika

Jučer je na sjednici Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Hrvatskoj čitaonici Trsat održana primopredaja sredstava prikupljenih povodom Bala obrtnika.

Predsjednik Obrtničke komore PGŽ dr.sc. Emil Priskić potpisao je ugovore o donaciji s Alenom Panićem, ravnateljem Drvodjeljske i strojarske škole Rijeka, Loredanom Grdinić, ravnateljicom Obrtničke škole Opatija i Slađanom Srkoč, ravnateljicom Srednje škole Delnice.

Predsjednik Priskić izrazio je zadovoljstvo organiziranjem Bala obrtnika povodom kojeg su prikupljena spomenuta sredstva te zahvalio pokroviteljima na iskazanoj podršci, ističući pritom važnost njihovog interesa za razvoj obrtništva i promociju obrtničkih zanimanja.

Ovom prilikom svečano je dodijeljena i majstorska diploma Borisu Šopu, te potvrde o položenom majstorskom ispitu kandidatima koji su ispit položili u prethodnom razdoblju a to su Monika Colnar, Kristina Domijan, Ajetulah Hajdari, Jelena Linardić, Jasmin Husaković, Miljenko Kosanović, Carlo Simonetti i Leon Balzani Štroligo. Majstorski ispiti su državno priznati ispiti, koji omogućuju samostalno otvaranje i vođenje obrta, vođenje obrta za drugog obrtnika te stjecanje licencije za prijem naučnika na naukovanje. 

Povezane novosti

26. Susret ribara HOK-a za mjesec dana u Šibeniku
Hrvatska obrtnička komora će za točno mjesec dana, u razdoblju od 26. do 28. listopada 2023., u šibenskom Solarisu okupiti hrvatske ribare, zakonodavce i predstavnike tijela nadležnih za sektor ribarstva u raspravama o aktualnostima u ovoj za Hrvatsku strateški važnoj grani. Riječ je o tradicionalnom okupljanju ribara i svih dionika u sektoru koje se održava […]
Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine
Danas, 12. rujna 2023. godine, u zagrebačkom hotelu International započela je dvodnevna Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine, kojoj prisustvuje i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr.sc. Emil Priskić. Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a okuplja predstavnike tijela sustava za upravljanje i kontrolu fondova Kohezijske […]