Postani obrtnik GKRI

POSTANI OBRTNIK – školovanje, zapošljavanje, osnivanje obrta – panel s prezentacijama i zanimljivom raspravom s partnerima u projektu, koji je organizirala Obrtnička komora PGŽ s Gradskom bibliotekom Grada Rijeke, održana je jučer, 30.10.2018. godine u prostorijama biblioteke.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim sudionicima koji su nas podržali u navedenoj aktivnosti:

  • Graditeljskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja
  • Strojarsko brodograđevnoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja
  • Obrtniku, Danijelu Vladiću
  • HZZ-u, StepRi i Gradskoj biblioteci (Srednjišnji odjel).

Zaključci rasprave:

  • Postani obrtnik
  • Koristi mjere HZZ-a za samozapošljavanje
  • Iskoristi priliku kroz otvaranje obrta kao paušalist (paušalni obrt)
  • Obrtnička zanimanja jesu „top zanimanja“, svi trebamo dobrog majstora: vodoinstalatera, instalatera grijanja, stolara, automehaničara, soboslikara, autolakirera….
  • Cijena usluge i rada u obrtničkim zanimanjima raste (što je opet dobar razlog za otvaranje obrta jer je moguće realizirati dobre prihode)

Poruka za učenike osmih razreda:

  • Izaberi sam zanimanje i posao koji želiš raditi; budi tvrdoglav i ne vodi se isključivo odlukom roditelja, jer to je tvoj put.

 

ŠTO JE VAŽNO ZA BUDUĆNOST DJECE:

Djeca u školama trebaju eksperimentirati – istraživati svoje sklonosti i potencijale koji im mogu biti pokazatelj onoga što će odabrati u budućnosti kao zanimanje.

 

ODABERI DOBRU BUDUĆNOST ZA SEBE !

 

Pripremila: T.D.

Povezane novosti

Unatrag godinu dana 142 obrta više u sektoru ugostiteljstva i turizma
Radna snaga gorući problem domaćeg ugostiteljstva i turizma Temeljem podataka na zadnji dan u listopadu ove godine, u Hrvatskoj ima 142 obrta više u ugostiteljstvu i turizmu te 813 radnika više zaposlenih kod obrtnika u djelatnosti smještaja te pripreme i usluživanja hrane. Najveći rast broja obrta u ovim sektorima ključnima za hrvatski turizam zabilježen je […]
Poziv na 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija
Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore organizira 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija koji će se održati 16. prosinca 2023. u hotelu Well, Terme Tuhelj. Termin održavanja: 16. prosinca 2023. Dolazak sudionika moguć je od 15. prosinca 2023. od 14:00 sati Smještaj je organiziran u hotelu Well, Terme Tuhelj 16. prosinca 2023. ( subota)  u prijepodnevnim […]
Održan sastanak s čelnicima Novog Vinodolskog i Vinodolske općine
Jučer je u Novom Vinodolskom održan sastanak gradonačelnika Novog Vinodolskog, Tomislava Cvitkovića, načelnika Vinodolske općine, Daniela Grbića i predstavnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, predsjednika Emila Priskića, tajnice Zore Pavelić, predstavnika Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, predsjednika Kristijana Košćića i tajnice Vedrane Tonković te predsjednika Udruženja obrtnika Novi Vinodolski, Siniše Tomića. Glavne teme sastanka […]