Upišite se u bazu

Poziv na predstavljanje novog Vodiča dobre higijenske prakse i HACCP vodiča za ugostiteljstvo te regionalne edukacije

Hrvatska obrtnička komora poziva Vas na predstavljanje novog Vodiča dobre higijenske prakse i HACCP vodiča za ugostiteljstvo. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije održavat će se i regionalne edukacije na ovu temu.

Vrijeme i mjesto održavanja edukacija:

Zašto je ovaj Vodič važan?

Sigurnost hrane jedno je od ključnih područja u poslovanju svakog ugostitelja. Europska unija i Republika Hrvatska redovito usklađuju zakonodavstvo s novim stručnim i znanstvenim spoznajama, a s njima se moraju usklađivati i vodiči dobre prakse.

HACCP sustav i Dobra higijenska praksa:

  • pomažu ugostiteljima prepoznati i kontrolirati moguće opasnosti u rukovanju hranom,
  • nude jasne i praktične mjere koje se lako primjenjuju u svakodnevnom radu,
  • osiguravaju višu razinu zaštite gostiju i povjerenje potrošača,
  • olakšavaju inspekcijski nadzor i usklađenost s propisima.

Novi sektorski vodič, službeno potvrđen od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 28. srpnja 2025., izrađen je upravo s ciljem da ugostiteljima pruži jednostavan, razumljiv i primjenjiv alat za vođenje poslovanja u skladu s propisima.

Što Vas očekuje na predstavljanju?

  • predstavljanje sadržaja vodiča i njegovih praktičnih primjena u ugostiteljstvu,
  • pojašnjenje zakonskih obveza i nadolazećih izmjena u području sigurnosti hrane,
  • savjeti stručnjaka kako HACCP uvesti i primijeniti bez nepotrebnog administrativnog opterećenja,
  • prilika za postavljanje pitanja i razmjenu iskustava s kolegama i predstavnicima institucija.

Prezentaciju vodiča i edukaciju održat će mr. Vedrana Jurčević Podobnik, dipl. ing., voditeljica projekta.

Izvor: Hrvatska obrtnička komora

Foto: Freepik.com

Povezane novosti

Održana edukativna radionica – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji
Dana 04.prosinca 2025.godine održana je edukativna radionica Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u restoranu Municipium u Rijeci, kod obrtnika domaćina Zorana Cunjka, vl. obrta Feral. Edukaciju je vodila Marina Selak, vl. obrta Olive & Cheese, sommelierka i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te […]
Održan STRUKON – Dan poduzetništva u Puntu 2.0. / 27.11.2025./ Marina Punat
Držimo timun ! Uz vjetar u leđa i snagu današnje bure inspirativni predavači 6. izdanja konferencije Obrtničke komore Primorsko-goranske županije STRUKON u dvorani Timunjerija Marine Punat u Puntu podigli su ljestvicu kvalitete naše konferencije !Hvala im na izvrsnim predavanjima kojima su obradili aktualne teme i pružili vrijedne informacije sudionicima u prepunoj dvorani. U pozitivnoj atmosferi […]
Edukativna radionica – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira edukativnu radionicu o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji. Radionica će se održati u četvrtak, 04.12.2025.godine u restoranu MUNICIPIUM u Rijeci, Trg 128. brigade HV, s početkom u 10:00 sati. Broj mjesta je ograničen […]