Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore pripremila je Vodič za označavanje nepretpakirane hrane.
Zakonodavni okvir koji se odnosi na označavanje hrane na cijelom teritoriju EU definiran je prije svega Uredbom EU br. 1169/2011. o informiranju potrošača o hrani, ali i nizom pratećih dokumenata na nacionalnoj razini i na razini EU.
U Vodič HOK-a ugrađene su i izmjene koje su se dogodile u zakonodavnom okviru koji se odnosi na označavanje nepretpakirane hrane. Više na hok.hr
Vodič za označavanje nepretpakirane hrane
- Objavljeno
- u kategoriji Važne informacije
Povezane novosti
Već dva mjeseca traje ozbiljan problem s ambalažom na koju se pri nabavi uredno plaća naknada za zbrinjavanje, ali obrtnici – posebice ugostitelji – nemaju mogućnost povrata ni adekvatnog zbrinjavanja iskorištene ambalaže. Ambalaža se gomila, skladišni prostori ne postoje za toliko ambalaže, a sezona je u punom jeku. Mnogi ugostitelji nemaju gdje skladištiti praznu ambalažu, […]
U sklopu provedbe projekta „Poticanje strukovnog obrazovanja – učenje temeljeno na radu“ (SF.2.4.05.03.0001), koji se financira iz Europskog socijalnog fonda+, Ministarstvo gospodarstva, temeljem Programa „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja“ za razdoblje 2025. do 2029.objavljuje Javni poziv „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za školsku godinu 2022./2023. i 2023./2024. za provedbu Prihvatljivi prijavitelji su […]
MAJSTORSKI ISPITI Majstorski ispiti su državno priznati ispiti, regulirani Zakonom o obrtu i Pravilnikom o postupku i načinu polaganja majstorskog ispita, te ispita o stručnoj osposobljenosti (NN 88/02), a mogu se polagati za zvanja s liste vezanih obrta, čije je programe donijelo nadležno Ministarstvo gospodarstva. Prijave za majstorski ispit za ispitni rok studeni/prosinac 2025. godine […]