Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Zaključci 29. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

U Splitu je 28. i 29. studenoga 2016. godine održan 29. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.
Nakon izlaganja predsjednika cehova županijskih područnih komora i vodstva Ceha o aktivnostima u proteklih godinu dana i aktualnoj problematici struke te nakon izlaganja predstavnika resornih ministarstva i nadležnih institucija i rasprave, izdvojeni su glavni problemi ugostiteljskog i turističkog sektora i predložena moguća poboljšanja poslovanja. Na kraju, usvojeni su sljedeći zaključci:
1.Tražimo dosljednu provedbu Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine, posebice u dijelu fiskalne politike, kojom je predviđeno smanjenje porezne stope, a ne povećanje kako je predviđeno poreznom reformom 2016.g. Strategijom je jasno definirano da se u sektoru ugostiteljstva, koji je generator novih investicija i zapošljavanja, predviđa smanjenje stope s tadašnjih 13%, na manju, kako bi se ciljevi iz Strategije mogli provesti. Više na hok.hr

Povezane novosti

Financiranje liječničkih pregleda specijalista medicine rada za deficitarna zanimanja
U skladu s preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja, Hrvatski zavod za zapošljavanje financira liječnički pregled kod liječnika specijaliste medicine rada prilikom upisa u prvi razred srednje škole u šk.god. 2025./2026. za deficitarna zanimanja u Primorsko-goranskoj županiji: Učenici koji se namjeravaju upisati u deficitarna zanimanja MORAJU PODIGNUTI UPUTNICU u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje […]
Priopćenje vezano za nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave
U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će tijekom mjeseca svibnja i početkom mjeseca lipnja 2025. godine na cijelom području Republike Hrvatske pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja izdavanja i evidentiranja računa kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnosti područja: – I – 56 Djelatnost pripreme i usluživanja hrane i […]