100% zagorsko u Rijeci

U petak i subotu, 26. i 27. kolovoza 2016.g., na Korzu u Rijeci će se održati sajamska izložba pod nazivom „100% zagorsko u Rijeci”, koju Krapinsko-zagorska županija organizira treću godinu zaredom. Na štandovima će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će 47 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke uz degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli.

U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih), vožnje kočijom, prikaza borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku uz bogat kulturno-umjetnički program. Već tradicionalno, bit će održan i susret gospodarstvenika Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije kao i podjela igračaka dječjem vrtiću u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“.

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagorska razvojna agencija. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.

Povezane novosti

Bal obrtnika Obrtničke komore PGŽ, 31. ožujka 2023. u Kristalnoj dvorani
Drage obrtnice i obrtnici, Iznimna nam je čast pozvati Vas na Bal obrtnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije koji će se održati dana 31. ožujka 2023. godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji s početkom u 19:30 sati. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije na Balu obrtnika, po prvi puta će dodijeliti nagrade obrtima sa sjedištem na […]
Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu  – informacija za putnike
Sutra, 10. ožujka 2023. godine brojna delegacija Obrtničke komore Primorsko-goranske županije kreće na stručno putovanje u Munchen, u posjet IHM sajmu. Jako nam je drago što su obrtnici iz Primorsko-goranske županije pokazali veliki interes za ovo putovanje. Informacija za putnike: Polazak za sve putnike je s Vrata Jadrana sutra, 10.03.2023. u 06:00 sati, osim za […]