34. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

Pozivamo vas na 34. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji će se održati od 27. do 29. studenoga 2022. godine u Dubrovniku (Valamar Lacroma Hotel i Valamar Argosy Hotel).

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta, a partner je Hrvatska turistička zajednica.

Na Kongresu se predviđa sudjelovanje brojnih ugostitelja iz Hrvatske i inozemstva, predstavnika resornih ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, predstavnika komorskog sustava te drugih uglednih gostiju.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje i zastupanje problematike sektora te predlaganje mogućnosti poboljšanja poslovanja ugostitelja zastupljenih kroz rad Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Ključne teme ovogodišnjeg Kongresa odnosit će se na stanje u ugostiteljstvu kroz utjecaj povećanja ulaznih troškova i cijena energenata, post-COVID trendova, porezne politike i radne snage te stanje sektora u budućnosti.

Kroz panel raspravu s eminentnim stručnjacima razgovarat će se i o budućnosti hrvatske gastronomije, gastronomskoj ponudi i hrvatskim namirnicama te daljnjem razvoju eno-gastro ponude.

Također, planirana je organizacija edukativnih i tematskih radionica te popratna događanja koja će sudionicima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu obrtnika iz cijele zemlje.

Uz stručna izlaganja, ugostitelje očekuje mogućnost sudjelovanja u panel raspravama s najvišim predstavnicima državnih tijela i stručnjacima iz područja ugostiteljstva. Tijekom Kongresa, osigurat ćemo i komercijalne prezentacije koje mogu biti prilika za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih za ugostiteljstvo. 

Organizacijom Kongresa na suvremen i atraktivan način želi se, prije svega, promovirati struka. Na Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika pozivaju se ugostitelji, turistički djelatnici, predstavnici institucija, stručnjaci iz područja, ali i ostali zainteresirani.

Program događanja
 Nedjelja, 27. studenoga 2022.
 Slobodno prijepodne. Organizirani razgled grada i posjet zidinama s početkom u 10:30 i 11:30  kod Pila  
16:00Zajednička sjednica Organizacijskog odbora 34. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, vodstva Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a te predsjednika Cehova ugostitelja područnih obrtničkih komora (zatvoreno za javnost – samo za članove), Argosy Hotel 
17:00Organizirano gledanje utakmice Hrvatska – Kanada, Svjetsko nogometno prvenstvo u hotelu. Pozvani su svi sudionici, Argosy Hotel
19:00 do 21:00Pansionska večera, Argosy Hotel
20:30Druženje ugostitelja RH u organizaciji domaćina Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Argosy Hotel
 Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.PRIJEPODNE (Hotel Lacroma, kongresna dvorana)
od 9:00Akreditacija sudionika (prostor ispred kongresne dvorane)
10:30Uvodna obraćanja domaćina, organizatora i pokrovitelja
10:45Svečano otvaranje 34. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
11:15Panel-rasprava: Poslovanje ugostitelja, izazovi danas i sutra
13:00Pansionski ručak, Argosy Hotel
 POSLIJEPODNE (Hotel Lacroma, kongresna dvorana)
15:00Svečana dodjela priznanja ugostiteljima
od 15:30Panel-rasprava: Identitet hrvatske gastronomije
od 19:00Pansionska večera, Argosy Hotel
od 21:30Druženje ugostitelja uz nastup Jelene Rozge, Hotel Lacroma
 Utorak, 29. studenoga 2022.
12:00 Posjet prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću. Ugostiteljsko druženje. Osiguran ručak za sudionike Kongresa, kušanje vina. Vinarija Matuško. Pelješac, mjesto Potomje. Potrebna prijava. 

*ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMJENE PROGRAMA

Specifikacija pojedinih usluga

  • Noćenje na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi, cijena po osobi iznosi 350,00 HRK (46,45 EUR)
  • Noćenje na bazi polupansiona u jednokrevetnoj sobi, cijena po osobi iznosi 600,00 HRK (79,69 EUR)
  • Nadoplata za pansionski ručak: 70,00 HRK po osobi (9,29 EUR)
  • Open bar – nadoplata za 28. studenog navečer 180,00 HRK (23,89 EUR)
  • Svi porezi uključeni su u cijenu. Navedene cijene uključuju PDV
  • Besplatna Wi-Fi veza u hotelima. Besplatno korištenje bazena, fitness centra i Spa zone
  • 1 EUR = 7,53450 HRK

Mjesto održavanja Kongresa je Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel 4* i Valamar Argosy Hotel 4*.

Više informacija o hotelu možete pronaći na: https://www.valamar.com/hr/

Rezervacija smještaja vrši se isključivo putem elektroničkog rezervacijskog formulara.

Rok za rezervaciju smještaja je do 21. studenoga 2022., dok je istu moguće otkazati do 3 dana prije dolaska. 

Sve upite vezane za Kongres možete uputiti na: 01/4806 631 ili na email: cehovi@hok.hr; kresimir.tomic@hok.hr

Pozivamo vas da se i ove godine odazovete i prisustvujete u što većem broju.

Povezane novosti

Ugostitelji i turistički djelatnici uputili zahtjeve Vladi
35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika okupio više od 300 sudionika Tradicionalno stručno događanje u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, 35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, okupio je u protekla dva dana u Tuhelju više od 300 ugostitelja i turističkih djelatnika, ali i niz stručnjaka i predstavnika tijela državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave […]
Seminar POREZNE AKTUALNOSTI I PRIPREMA ZA ZAVRŠNI RAČUN 14.12.2023. u Opatiji
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije i ove godine za svoje obrtnike organizira besplatni seminar pod vodstvom Đurđice Mostarčić, predsjednice Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore. Seminar će se održati 14. prosinca 2023. godine u Villi Antonio u Opatiji, s početkom u 10:00 sati. Na seminaru, koji svake godine privlači veliki broj zainteresiranih obrtnika, prisutni će imati priliku […]
15. CROFISH – najveći međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportova na vodi
15. međunarodni sajam ribarstva „CROFISH“ održat će se od 24. do 26. 11. 2023. godine u Poreču, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije koja sajam organizira koristeći sredstva Operativnog programa za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, mjere IV.3 „Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture“. Cjelokupna manifestacija više je od samog sajma – u dvorani će više od 80 […]