Za promociju Hrvatske kao poželjne i ugodne turističke destinacije, uz prirodne i druge resurse, važan je svaki radnik u djelatnosti turizma i ugostiteljstva.
Svake godine povećava se i sezonsko zapošljavanje, u obrte dolaze novi radnici bez ili s malim radnim iskustvom, što predstavlja dodatni izazov za njihovo osposobljavanje, kako za odgovarajuće poslove, tako i za siguran rad.
Jedan od ključnih čimbenika uspjeha u turizmu je čovjek, a da bi radnici ostvarili očekivani radni učinak od osobite je važnosti da im se osiguraju odgovarajući radni uvjeti i provedba svih mjera zaštite na radu.
Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu možete preuzeti ovdje: Preuzmi
Više na hok.hr
Objavljen Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu
- Objavljeno 17.05.2017.
- u kategoriji Važne informacije
Povezane novosti
Obrtničke komore Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije pokrenule su akciju protiv neregistriranog rada! Sa svrhom stvaranja pravednijeg i transparentnijeg poslovnog okruženja u Republici Hrvatskoj, pozivamo sve građane da se aktivno uključe i prijave slučajeve nezakonitog rada putem naše nove web platforme. Na temelju poznatih podataka, neregistrirani rad, poznat kao “rad na crno”, predstavlja ozbiljan izazov […]
Danas, 16. travnja 2024. godine, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr.sc. Emil Priskić i potpredsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Ivica Zbašnik predstavili su novu web stranicu koja pruža mogućnost anonimne prijave neregistriranog rada. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Obrtničke komore Istarske županije i Obrtnička komora Ličko-senjske županije sastavnice su […]
Skupština Hrvatske obrtnička komore, na temelju Zakona o porezu na dodanu vrijednost i Zakona o porezu na dohodak, donijela je Odluku o dopuštenoj visini kala, rastepa i loma u ugostiteljstvu (NN 39/2024), čime prestaje vrijediti stara odluka iz 2004. godine. Novom odlukom, koja je na snazi od 14. ožujka 2024., za veći broj namirnica uvećana […]