Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Aktivirajte se u borbi protiv neregistriranog rada: Prijavite “rad na crno” i doprinesite pravednijem poslovnom okruženju!

Obrtničke komore Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije pokrenule su akciju protiv neregistriranog rada! Sa svrhom stvaranja pravednijeg i transparentnijeg poslovnog okruženja u Republici Hrvatskoj, pozivamo sve građane da se aktivno uključe i prijave slučajeve nezakonitog rada putem naše nove web platforme.

Na temelju poznatih podataka, neregistrirani rad, poznat kao “rad na crno”, predstavlja ozbiljan izazov za gospodarstvo, posebice za male poduzetnike i obrtnike. Njegova prisutnost narušava poštenu konkurenciju i stvara nepravedne uvjete za one koji posluju po zakonu.

Obrtničke komore Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije su svjesne važnosti borbe protiv ovakvog poslovanja te su stoga pokrenule inicijativu za anonimnu prijavu neregistriranog rada. Sada svatko može pridonijeti ovoj borbi putem naše web stranice www.radnacrno.hr.

Prijavljivanjem nezakonitih aktivnosti putem ove platforme, svaki pojedinac postaje dio rješenja. Vaše anonimne prijave omogućit će nadležnim institucijama da poduzmu mjere i osiguraju poštivanje zakona, čime se unaprjeđuje poslovno okruženje za sve.

Svjesni smo da neregistrirani rad predstavlja dugogodišnji problem, ali vjerujemo da zajedničkim djelovanjem možemo postići pozitivne promjene. Stoga, još jednom pozivamo sve građane da se aktiviraju, prijave nezakonite aktivnosti i doprinesu izgradnji pravednijeg i poštenijeg društva.

Vaša prijava može učiniti razliku!

Prijavite “rad na crno” OVDJE i budite dio pozitivne promjene!

Povezane novosti

Zračna luka Rijeka vratila prošlogodišnji Cjenik za visoko frekventne korisnike parkirališnog prostora
Zahvaljujući uspješnom prošlotjednom sastanku i konstruktivnim zaključcima domaćih i inozemnih turoperatora, turističkih agencija, prijevoznika i predstavnika UHPA-e, TZ Kvarnera i Obrtničke komore PGŽ, Zračna luka Rijeka vratila je prošlogodišnji Cjenik parkiranja za visokofrekventne korisnike. Ova odluka potvrđuje važnost dijaloga i suradnje između Obrtničke komore, drugih institucija i upravljačkih tijela. Zahvaljujemo svima koji su svojim angažmanom […]
ZL Rijeka novim cjenikom za 2024. ozbiljno ugrozila poslovanje turističkog sektora
Na inicijativu turističkih agencija i prijevoznika 3. svibnja 2024. u Rijeci održan je sastanak u vezi novog cjenika parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirnog prostora na ZL Rijeka za 2024. Direktor Zračne luke Rijeka 3. travnja 2024. godine donio je novi cjenik parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirnog prostora na ZL Rijeka za 2024. godinu, […]
Obrtničke komore Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije predstavile projekt STOP RADU NA CRNO
Danas, 16. travnja 2024. godine, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr.sc. Emil Priskić i potpredsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Ivica Zbašnik predstavili su novu web stranicu koja pruža mogućnost anonimne prijave neregistriranog rada. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Obrtničke komore Istarske županije i Obrtnička komora Ličko-senjske županije sastavnice su […]