Dan obrtništva i poduzetništva

U organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, uz potporu udruženja obrtnika i srednjih strukovnih škola s područja županije, u Rijeci je učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola predstavljen program pod nazivom „Dan obrtništva i poduzetništva“ . Program u kojem su srednje škole, njihovi učenici  i obrtnici učenicima osnovnih škola predstavili obrazovne programe za obrtnička i strukovna zanimanja, održan je u Rijeci u Art kinu u dva termina, 11.05. i 18.05.2017.g., zbog velikog interesa škola i ograničenih kapaciteta dvorane kina.

Naime, nakon višegodišnjih pokušaja Obrtničke komore PGŽ i Udruženja obrtnika Rijeka i Opatija, da kroz programe „Odaberi-dobar je posao“ i „Obrt put do uspjeha“ obrtnička zanimanja približe osnovnoškolcima kroz sajamski prikaz zanimanja, 2016. godine ocijenjeno je da takav pristup ne ostvaruje željene ciljeve. Grupe osnovnoškolaca koje bi posjetile sajam u vrlo kratkom vremenu bi nezainteresirano prošle pored štandova na kojima su škole i obrtnici predstavljali pojedino zanimanje bez ikakvog upita o specifičnostima pojedinog zanimanja ili obrazovnog programa.

Stoga je prošle godine osmišljen novi oblik prezentacije obrtničkih zanimanja i obrazovnih programa u kojem učenici u kino dvorani prate prezentaciju, kombiniranu od informativnog i zabavnog dijela, u trajanju od 60 minuta. I prošlogodišnja i ovogodišnja prezentacija pokazale su da se na taj način može održati pažnja učenika. Cilj je prije svega motivirati što veći broj zainteresiranih učenika da se upisuju u obrtnička i strukovna zanimanja, ali i ukazati svim ostalim učenicima na važnost ovih zanimanja za funkcioniranje društvene zajednice.

Na ovogodišnjim prezentacijama sudjelovalo je ukupno blizu 500 učenika osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije.

Povezane novosti

Bal obrtnika Obrtničke komore PGŽ, 31. ožujka 2023. u Kristalnoj dvorani
Drage obrtnice i obrtnici, Iznimna nam je čast pozvati Vas na Bal obrtnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije koji će se održati dana 31. ožujka 2023. godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji s početkom u 19:30 sati. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije na Balu obrtnika, po prvi puta će dodijeliti nagrade obrtima sa sjedištem na […]
Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu  – informacija za putnike
Sutra, 10. ožujka 2023. godine brojna delegacija Obrtničke komore Primorsko-goranske županije kreće na stručno putovanje u Munchen, u posjet IHM sajmu. Jako nam je drago što su obrtnici iz Primorsko-goranske županije pokazali veliki interes za ovo putovanje. Informacija za putnike: Polazak za sve putnike je s Vrata Jadrana sutra, 10.03.2023. u 06:00 sati, osim za […]