Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

WineRI25 – 21. i 22.ožujka 2025., Exportdrvo Rijeka
Dana 17.veljače 2025.godine u Kašetici Primorsko-goranskoj u Rijeci održana je konferencija za medije kojom je najavljen međunarodni eno-gastro festival WineRI25 koji će se ove godine održati 21. i 22. ožujka 2025.godine u kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci od 14:00 do 20:00 sati te novi projekt ocjenjivanja vina “Kvarner International Wine Trophy” koji će se održati […]
Waist-up portrait of attractive apprentice standing at drill press and listening to her male mentor with attention, he explaining her operating principle of machine
Osobe koje u skladu sa Zakonom o obrtu udovoljavaju uvjetima da postanu mentori, a nemaju položen majstorski ispit, u svrhu ishođenja dozvole (licencije) za provedbu naukovanja trebaju položiti ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju. Ispit kojim se dokazuju osnovna znanja o poučavanju učenika na naukovanju možete prijaviti i polagati pri […]
Predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja – ERA MJERA 2025.
Danas su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Natalija Marković, Ana Parlov Kaić, Ivana Vinski na čelu s predstojnikom Područne službe Rijeka Željkom Markovićem u suradnji sa Obrtničkom komorom Primorsko-goranske županije, članovima Komore predstavili mjere aktivne politike zapošljavanja za 2025.godinu, namijenjene poslodavcima, s posebnim naglaskom na mikro i male poslodavce, obrtnike te  programe vaučera za obrazovanje. […]