Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Edukativne radionice – Ekstra djevičanska maslinova ulja i prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u suradnji sa obrtnicom Marinom Selak, vl. obrta OLIVE & CHEESE PROMOTION organizira dvije edukativne radionice o maslinovim uljima te o prezentaciji i posluživanju sireva u gastronomiji.

Radionica “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” održati će se u utorak, 18.02.2025.godine u restoranu Bianco e Nero, Stubište Lipovica 3, Opatija, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Radionica “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” održati će se u srijedu, 19.02.2025.godine u restoranu hotela Maritim, Krk, ,  Ulica Braće Linardića 6-12, u vremenu od 15:00 do 17:00 sati.

Broj mjesta po radionici je ograničen, a prijave su obvezne za obje radionice i zaprimaju se do 11.02.2025.godine isključivo putem mail-a [email protected].

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 45,00 EUR po radionici.

Više o predavačici i programu radionica:

Marina Selak, sommelierka je i senzorna analitičarka za maslinovo ulje te certificirana kušačica sira, članica talijanske nacionalne udruge kušača sireva i dugogodišnja suradnica na projektima Gastronaut.

Program radionice “Ekstra djevičanska maslinova ulja u gastronomiji” – utorak 18.02.2025., Opatija

Stručno vođena degustacija vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja najpoznatijih hrvatskih sorti i razgovor o njihovoj implementaciji u jelovnike.

– prepoznavanje poželjnih i nepoželjnih svojstva maslinovih ulja

– rukovanje i čuvanje maslinovih ulja

– prezentiranje i posluživanje maslinovih ulja u ugostiteljskim objektima

– postupak kušanja maslinovog ulja

– sljubljivanje maslinovih ulja s jelima

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 5 ekstra djevičanskih maslinovih ulja, certificirane čaše za kušanje, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Program radionice “Prezentiranje i posluživanje sira u gastronomiji” – srijeda 19.02.2025., Krk

Stručno vođena degustacija različitih vrsta sireva s naglaskom na autohtone hrvatske sireve (svježi sirevi, mekani sirevi s plemenitim plijesnima, polutvrdi tvrdi i ekstra tvrdi sirevi).

– vrste sireva

– pravilno skladištenje sireva

– tehnika rezanja sireva

– slaganje sirnog tanjura i plata

– uparivanje sireva s vinom i različitim namirnicama.

Za svakog sudionika osigurana je degustacija 6 različitih vrsta sireva, podložak za bilješke, zalogaji kod domaćina.

Povezane novosti

Radno čitanje: Nešto je kreativnost….radionica improvizacije na temelju knjige Adama Granta “Kreativci”
Super vještine i teme će se otvoriti na radionici improvizacije. Što je improvizacija? Improvizacija = lat. improvisus = nepredviđen, nenadan, neslućen.  Lokacija: Gradska knjižnica Rijeka u art-kvartu “Benčić”Vrijeme: četvrtak 10. 7. u 18 Organizator: Gradska knjižnica RijekaIzvođač: Ivana Marijančić Dob: mladi i odrasliPrijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje Potrebna je vještina da bi se zadovoljavajuća priča kreirala […]
CRC STUDIO-Robert Crc - www.crc.hr
Unatrag godinu dana Hrvatska je bogatija za 861 novog majstora. Najveći broj položenih majstorskih ispita bio je u majstorskim zvanjima majstor elektroinstalater, majstor frizer, majstor automehaničar, majstor autoserviser i majstor kuhar. Najveći broj navedenih majstorskih ispita položeno je na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije,  Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske županije i Istarske županije. Impresivan broj novih majstora […]
Dan obrtnika: 130.000 nas je i snažno doprinosimo gospodarstvu i društvu
Na svečanoj Akademiji dodijeljena priznanja najboljim obrtnicima i majstorima te učeniku, mentoru i srednjoj strukovnoj školi Na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore povodom obilježavanja Dana HOK-a dodijeljena su najviša priznanja Komore – Statua i Plaketa „Zlatne ruke“ za doprinos obrtništvu, a dodjeli nagrada nazočili su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i […]