Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine

Danas, 12. rujna 2023. godine, u zagrebačkom hotelu International započela je dvodnevna Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine, kojoj prisustvuje i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr.sc. Emil Priskić.

Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a okuplja predstavnike tijela sustava za upravljanje i kontrolu fondova Kohezijske politike, predstavnike civilnog društva, lokalne, regionalne i nacionalne razine, znanstveno-istraživačkih institucija i mladih te visoke predstavnike Europske komisije i drugih relevantnih europskih institucija. Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na konferenciji među ostalima sudjeluje i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica te nekoliko ministara.

Obzirom na važnost Kohezijske politike, glavne investicijske politike Europske unije, koja podupire gospodarski rast, otvaranje radnih mjesta, poslovnu konkurentnost, održivi razvoj i zaštitu okoliša i smanjuje socijalne, ekonomske i teritorijalne nejednakosti među državama članicama i njenim regijama, konferencija će služiti kao dodatni poticaj za buduću suradnju i razmjenu iskustava između svih uključenih dionika, a s ciljem osiguravanja značajnih financijskih sredstava fondova Kohezijske politike i u budućnosti.

Povezane novosti

Svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije ‘Bilanca uspjeha’
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije podržala je prvu svečanu dodjelu nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, koja se u petak održala u Kristalnoj dvorani u Opatiji pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner. Sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d. Dodjelu su podržali i […]
Stučno putovanje u Celje, 16. 09. 2023.
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizira jednodnevni stručni posjet 55. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajamu Celje 2023., najvećem obrtničkom sajmu u Slovenijii široj regij. Polazak iz Rijeke bit će u subotu, 16. rujna 2023. godine, u jutarnjim satima, a povratak u večernjim satima isti dan. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije snosit će troškove prijevoza autobusom i troškove […]
Odgađaju se predavanja za sektor ribarstva najavljena za 05. 07. 2023.
S obzirom na mali broj prijavljenih ribara na radionicu za sektor ribarstva,  koja se trebala održati u Rijeci 05. srpnja 2023. godine, prema odluci Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore PGŽ radionica se odgađa, te će se ista održati u drugoj polovini rujna. Točan termin održavanja radionice objavit ćemo naknadno.