Majstorski ispit predstavlja krunu u razvoju jednog majstora: Održan praktični dio majstorskog ispita za zanimanje krojač ženske odjeće

U periodu od 1.2. do 3.2.2023., održan je praktični dio majstorskog ispita za krojača ženske odjeće u organizaciji Obrtničke komore PGŽ.

U ocjenjivanju majstorskog rada sudjelovala je ispitna komisija za krojača ženske odjeće u sljedećem sastavu: Đina Josipović, Duška Radotović i Renata Štefan Barišić.

Tema majstorskog ispita bila je izrada ženskog odijela. Na majstorskom ispitu bilo je važno pokazati praktičnu vještinu u izradi odijela, te izraditi majstorski rad u periodu od 24 sata  (tri radna dana), poštujući sva pravila struke.

Izrada praktičnog rada tek je prvi korak u ispitnoj proceduri. Nakon njega slijede pismeni testovi iz stručne teorije, gospodarstva i pravnih propisa, te radne pedagogije (pismeni test i demonstracije).

Položenim majstorskim ispitom potvrđujemo svoja znanja i vještine.

Povezane novosti

POZIV: Priznanja Obrtničke komore PGŽ dugogodišnjim zaslužnim članovima
Pozivaju se obrtnici i svi ostali koji imaju saznanja o obrtu koji postoji preko 50 godina da se jave Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije ili svojem Udruženju obrtnika, najkasnije do 15.veljače 2023.godine. Tradiciju dugogodišnjeg rada obrtnika Obrtnička komora Primorsko-goranske županije nagraditi će slijedećim nagradama: Nagrada za 50+ godina postojanja obrta – „Zlatni obrt“ Nagrada za 75+ […]
PODIZANJE IZVRSNOSTI USLUGE u poslovanju s klijentima
Pod vodstvom Sanje Krmpotić, vlasnice obrta za konzalting u ugostiteljstvu Sagape, održano je zanimljivo i edukativno predavanje na kojem su bili prisutni članovi Predsjedništva, Upravnog odbora i djelatnici Obrtničke komore PGŽ. Sanja Krmpotić magistra je ekonomike turizma i ugostiteljstva, te stručnjakinja i mentorica za gostoljubivost djelatnika, zadržavanje i lojalnost gostiju i klijenata. S cijljem podizanja […]
Održana 4. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Primorsko-goranske županije
U četvrtak, 02. veljače 2023. održana je 4. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, koju je vodio predsjednik  OK PGŽ dr. sc. Emil Priskić. Na početku sjednice usvojen je zapisnik 3. sjednice Upravnog odbora OK PGŽ održane 12. prosinca 2022. godine, a zatim su donesene odluke važne za rad Komore u narednom razdoblju.