Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo otvoreni javni poziv za poticanje obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu „STIPENDIJE“. Poziv je otvoren do 2.11.2024. godine ili do iskorištenja sredstava.

Osnovni cilj: Jačanje kompetencija ljudskih resursa u ugostiteljstvu i turizmu poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata u turizmu.

Specifični ciljevi: Motiviranje mladih za rad u ugostiteljstvu i turizmu kroz podizanje standarda obrazovanja:

  • stipendiranjem tijekom obrazovanja
  • podizanjem kvalitete stručne prakse
  • zapošljavanjem nakon završenog obrazovanja

Prihvatljivi prijavitelji: Pravne i fizičke (obrti) osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, hosteli iz skupine ostali ugostiteljski objekti ili turističke agencije.

Ukupni iznos stipendije iznosi 266 € po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo osigurava 186 €, a poslodavac 80 €.

Javni natječaj objavljen je na mrežnoj stranici Ministarstva (poveznica).

Prijave se podnose isključivo putem portala eTurizam: https://eturizam.gov.hr/.

Prijavu može ispuniti samo osoba koja ima ovlaštenja za zastupanje Poslodavca u sustavu eGrađani, za TuRiznica-u (FINA servis e-ovlaštenja) popunjavanjem on-line obrasca prijave i učitavanjem svih propisanih/obveznih obrazaca i propisane dokumentacije. Prijave koje nisu podnesene na propisani način putem elektroničke usluge TuRiznica neće biti uzete u daljnje razmatranje.

Prijavitelj u elektroničkoj usluzi TuRiznica može spremati te nadopunjavati prijavni obrazac i dokumentaciju. Jednom kad je prijava predana klikom na „Pošalji“ smatra se konačnom te ne postoji mogućnost naknadne dopune obrasca prijave i natječajne dokumentacije.

Uvjete javnog poziva, dinamiku isplate planiranih sredstava, razdoblja stipendiranja, obveze i prava poslodavaca, stipendista te preostale odredbe Javnog poziva – možete pronaći u Uputama za prijavitelje.

Sva eventualna pitanja mogu se uputiti elektroničkim putem na e-mail adresu: [email protected].

Povezane novosti

Grad Rijeka objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima početnicima
Sukladno Općem programu mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke, Grad Rijeka objavljuje javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija po mjeri Subvencioniranje troškova poduzetnika početnika. Javni poziv dostupan je putem poveznice: Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija po mjeri Subvencioniranje troškova poduzetnika početnika Poduzetnici početnici bitan su segment […]
Javni pozivi – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je dva javna poziva na koje se obrtnici mogu prijaviti kao prijavitelji – korisnici sredstava Fonda. Predmet javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje aktivnosti koje doprinose edukaciji i informiranju javnosti. Cilj ovog poziva je smanjenje količine biorazgradivog otpada koji […]
Osnovan Fond obrtničke pomoći Obrtničke komore Primorsko-goranske županije
Danas je u Rijeci javnosti predstavljen Fond obrtničke pomoći, osnovan odlukom Upravnog odbora Obrtničke komore Primorsko-goranske županije s ciljem pružanja pomoći obrtnicima, za vrijeme od 1. do 42. dana privremene nesposobnosti za rad i to refundiranjem dijela troškova za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Fondu su pored Komore pristupila sva pripadajuća udruženja obrtnika Obrtničke komore PGŽ […]