Search
Close this search box.

Održana svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore PGŽ

Danas je u Centru Gervais u Opatiji održana svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim obrtnicama i obrtnicima.

Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Alessandra Ban.

Ovom prilikom predsjednik Priskić osvrnuo se na aktivnosti Komore u 2023. godini i planove za 2024. godinu, naglasivši pri tome važnost intenziviranja suradnje s jedinicama lokalne samouprave i Županijom, posebice uzme li se u obzir kako na području Primorsko-goranske županije djeluje 11.000 obrta, koji zapošljavaju oko 18.000 djelatnika i čiji prihodi više nego pozitivno utječu na proračune gradova i općina Primorsko-goranske županije.

U najsvečanijem dijelu programa, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrade za životno djelo dodijeljene su Mariju Kamaliću, Vladimiru Truceku i Vladi Vretenaru.

Dodijeljene su i nagrade “Vrijedne ruke”, i to Renati Doričić, Martinu Jerbiću, Ivanu Milanoviću, Marijanu Perčiniću, Goranu Račkom te Davoru Tkalčeviću, dok su posebna priznanja (Povelje) dodijeljena u organizaciji udruženja obrtnika. Inicijativu za dodjelu priznanja podnijela su udruženja obrtnika, a odluku o dodjeli priznanja donio je Upravni odbor Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

Na razini Hrvatske obrtničke komore Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dodijeljene su Čazimu Mehmetiju, Nedeljku Dražulu, Žani Jurlina, Ivi Skazliću te posthumno Davorinu Jurekoviću. Dobitnici priznanja HOK-a su Steno Vidulić, Sida Deže, Rafaela Stašić i Željko Marjanović.

Povezane novosti

Obrtniku Željku Grbeši dodijeljeno prizanje Hrvatske obrtničke komore
Na 4. susretu graditelja Hrvatske obrtničke komore, održanom 01. i 02. ožujka 2024. u Sisku, svečano su dodijeljena priznanja obrtnicima građevinarima koji su se posebno istaknuli svojim radom u struci i komorskom sustavu. Ovom je prilikom prizanje dodijeljeno našem obrtniku Željku Grbeši, vlasniku građevinskog obrta „ŽELJKO“, osnovanog 01. prosinca 2005. godine, kao nastavak dugogodišnjeg obiteljskog obrta […]
Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore – Split, 20. ožujka 2024.
Hrvatska obrtnička komora poziva vas na Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati 20. ožujka 2024. u Splitu, u Dioklecijanovim podrumima, u sklopu 47. Praznika cvijeća, tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom „Marulićev cvit – Split“.  Dan ranije, 19. ožujka, održat će se i Državno prvenstvo cvjećara HOK-a. Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu cvjećara, koje je […]
Graditelji obrtnici uputili nadležnima svoje zahtjeve za unapređenje struke
U Sisku je 1. i 2. ožujka održan Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore te je okupio više od 200 sudionika, uz veliku podršku stručnjaka te predstavnika državnih tijela i ostalih institucija koji su sudjelovali u panel raspravama i predavanjima o aktualnim temama u procesu gradnje i obnove, nedostatku radne snage i važnosti obrazovanja. […]