Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Održana svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore PGŽ

Danas je u Centru Gervais u Opatiji održana svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim obrtnicama i obrtnicima.

Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Alessandra Ban.

Ovom prilikom predsjednik Priskić osvrnuo se na aktivnosti Komore u 2023. godini i planove za 2024. godinu, naglasivši pri tome važnost intenziviranja suradnje s jedinicama lokalne samouprave i Županijom, posebice uzme li se u obzir kako na području Primorsko-goranske županije djeluje 11.000 obrta, koji zapošljavaju oko 18.000 djelatnika i čiji prihodi više nego pozitivno utječu na proračune gradova i općina Primorsko-goranske županije.

U najsvečanijem dijelu programa, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrade za životno djelo dodijeljene su Mariju Kamaliću, Vladimiru Truceku i Vladi Vretenaru.

Dodijeljene su i nagrade “Vrijedne ruke”, i to Renati Doričić, Martinu Jerbiću, Ivanu Milanoviću, Marijanu Perčiniću, Goranu Račkom te Davoru Tkalčeviću, dok su posebna priznanja (Povelje) dodijeljena u organizaciji udruženja obrtnika. Inicijativu za dodjelu priznanja podnijela su udruženja obrtnika, a odluku o dodjeli priznanja donio je Upravni odbor Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

Na razini Hrvatske obrtničke komore Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dodijeljene su Čazimu Mehmetiju, Nedeljku Dražulu, Žani Jurlina, Ivi Skazliću te posthumno Davorinu Jurekoviću. Dobitnici priznanja HOK-a su Steno Vidulić, Sida Deže, Rafaela Stašić i Željko Marjanović.

Povezane novosti

Poziv na poslovni skup i razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju
Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika, koji će se održati 19. rujna 2024. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma). Poslovni razgovori će se održati u okviru 56. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2024., najvažnijeg sajma malog i srednjeg […]
Zaključak 4. biznis konferencije 24sata: Hrvatsko gospodarstvo dobro je prošlo kroz izazove koji su nas zadesili zadnjih godina
Četvrta biznis konferencija 24sata ‘Sigurnost poslovanja: Gospodarski, digitalni i ljudski faktor’, održana 07. lipnja u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu u organizaciji 24sata i Kvaka24 okupila je mnogobrojne stručnjake iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije, financiranja, IT-ja, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti. Na konferenciji je sudjelovao i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore te predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske […]
2. STRUKON – strukovna konferencija ”Pamet u glavu” okupila brojne obrtnike
U Centru Gervais u Opatiji u petak, 24. svibnja 2024. godine održana je 2. strukovna konferencija STRUKON, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Konferencija pod nazivom ”Pamet u glavu”, organizirana na inicijativu Ceha obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera, okupila je obrtnike, ali i ostale sudionike koji su u velikom broju došli poslušati što svaki […]