Svečana proslava 50. obljetnice Udruženja obrtnika Rijeka

Udruženje obrtnika Rijeka je 12.12.2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke proslavilo jubilarni, zlatni 50. rođendan.

Predsjednik Udruženja, g. Darko Sertić, otvorio je svečanost i zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu i uveličali ovaj jubilej.

Tom prigodom uručene su zahvalnice svim prethodnim dužnosnicima komorskog sustava, poslovnim partnerima s kojima Udruženje ima odličnu suradnju (HEP d.o.o., INA d.d., Građa d.d.), svim partnerskim područnim komorama i udruženjima te priznanja najzaslužnijim i najistaknutijim obrtnicima.
Posebno priznanje Udruženja obrtnika Rijeka, Priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva, dodijeljeno je g. Viktoru Šahiniju koji je nositelj svoga obrta još od davne 1966. godine. Hrvatska obrtnička komora, g. Šahiniju je uručila najvrjedniju nagradu HOK-a za istaknute obrtnike – Plaketu „Zlatne ruke s pisanim priznanjem”, a prigodnim poklonima čestitao je i gradonačelnik grada Rijeke.

Posthumno je dodjeljena Zahvalnica za dugogodišnji aktivan rad i doprinos na unaprjeđenju i promidžbi obrtništva gMarinu Perišiću te posebno priznanje Povelja za vanjske suradnike g. Andriji Viteziću.

Posebno priznanje Povelja dodjeljuje se obrtniku koji je ostvario izuzetan uspjeh u struci ili je poduzeo aktivnosti od utvrdive koristi u afirmaciji obrtništva i komorskog sustava na području djelovanja Udruženja. Povelju su dobili:

 • gđa. Željka Bobanović
 • Milivoj Brusić
 • Damir Konestra
 • gđi. Ingrid Perman

Plaketa „Obrtničke ruke“ s pisanim priznanjem dodjeljuje se obrtniku koji ima najmanje 15 godina obrtničkog statusa, a svojom je aktivnošću doprinio unapređenju obrtništva, te promociji i ugledu Udruženja. Plaketu su dobili:

 • gđa. Ljubica Filipović
 • gđa. Vanda Ozretić
 • gđa. Jovanka Kosanović
 • Robert Mikov
 • Nikola Trošelj

Statua Obrtničke ruke s poveljom dodjeljuje se obrtniku koji ima najmanje 25 godina obrtničkog statusa, a svojim je radom u obrtništvu pridonio održanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva uopće. Nagradu su dobili:

 • Rajko Cuculić
 • Mithat Sahatčiu
 • Igor Vrcelj

Program svečanosti bio je popraćen nastupom klape Nevera, a nakon svečanosti uzvanici su se podružili na zajedničkom domjenku u Salonu gradonačelnika.

Povezane novosti

Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine
Danas, 12. rujna 2023. godine, u zagrebačkom hotelu International započela je dvodnevna Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine, kojoj prisustvuje i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr.sc. Emil Priskić. Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a okuplja predstavnike tijela sustava za upravljanje i kontrolu fondova Kohezijske […]
Svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije ‘Bilanca uspjeha’
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije podržala je prvu svečanu dodjelu nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, koja se u petak održala u Kristalnoj dvorani u Opatiji pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner. Sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d. Dodjelu su podržali i […]
Stučno putovanje u Celje, 16. 09. 2023.
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizira jednodnevni stručni posjet 55. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajamu Celje 2023., najvećem obrtničkom sajmu u Slovenijii široj regij. Polazak iz Rijeke bit će u subotu, 16. rujna 2023. godine, u jutarnjim satima, a povratak u večernjim satima isti dan. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije snosit će troškove prijevoza autobusom i troškove […]