Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Uspješno privedeno kraju 16. izdanje sajma Kvarner expo

Uspješno je privedeno kraju 16. izdanje sajma Kvarner expo, koje se od 16. do 18. lipnja 2023. održavalo u Rijeci, na Trgu 111. brigade HV.

Na ovogodišnjem sajmu svoje je proizvode izložio 41 izlagač iz svih dijelova Hrvatske. Ponudu su prepoznali brojni posjetitelji i time pokazali kako hrvatski proizvođači suvenira i autohtonih proizvoda itekako zaslužuju predstavljati lokalnu kvalitetu u cijelom svijetu.

Izabrani su i NAJsuveniri ovogodišnjeg izdanja sajma, a to su na prvom mjestu funkcionalne igračke Obrta MIA iz Petrinje, vlasnika Franje Kardaša, na drugom mjestu proizvodi od latica ruže, OPG Rosa iz Tuhelja, vlasnice Brankice Pleško te na trećem mjestu tradicijski i etno nakit iz vremena Austro-Ugarske koji izrađuju vrijedne ruke Marice Šalić iz Udruge Sveta Jana fan club.

Ovom prilikom Turistička zajednica Primorsko-goranske županije dodijelila je Priznanje za NAJSUVENIR koji pridonosi zaštiti i očuvanju tradicijske i kulturne baštine Primorsko-goranske županije, a on je pripao obrtu 3Design Šanell iz Viškova za suvenire s temom glagoljice.

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije zahvaljuje i pokroviteljima koji su doprinijeli u realizaciji ovog izložbeno-prodajnog sajma, a to su Hrvatska obrtnička komora – HOK, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka , Visit Kvarner  visitRijeka, Ministarstvo turizma i sporta , Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Zagrebačke banke d.d., TENT EVENT – Weddings & Events i Benin Coffee World.

Povezane novosti

2. STRUKON – strukovna konferencija ”Pamet u glavu” okupila brojne obrtnike
U Centru Gervais u Opatiji u petak, 24. svibnja 2024. godine održana je 2. strukovna konferencija STRUKON, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Konferencija pod nazivom ”Pamet u glavu”, organizirana na inicijativu Ceha obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera, okupila je obrtnike, ali i ostale sudionike koji su u velikom broju došli poslušati što svaki […]
2. STRUKON – Strukovna konferencija ”Pamet u glavu”
U petak, 24. svibnja 2024. godine, s početkom u 08:30 sati, u Centru Gervais u Opatiji održava se 2. STRUKON – Strukovna konferencija ”Pamet u glavu” na inicijativu Ceha obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Cilj ovog događanja je okupiti sadašnje i buduće obrtnike organiziranjem mjesta za razmjenu znanja i iskustava. […]
Uskoro započinje Kvarner EXPO 2024
Kvarner EXPO, specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine i tradicije te umijeća hrvatskih kreativaca održat će se u Centru Gervais u Opatiji, od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Ovogodišnji Sajam dovodi mnoštvo izlagača i donosi bogati program, koji će zasigurno razveseliti sve ljubitelje hrvatskog dizajna i kvalitetne ručne izrade. Na ovogodišnjem sajmu svoje […]