Uspješno privedeno kraju 16. izdanje sajma Kvarner expo

Uspješno je privedeno kraju 16. izdanje sajma Kvarner expo, koje se od 16. do 18. lipnja 2023. održavalo u Rijeci, na Trgu 111. brigade HV.

Na ovogodišnjem sajmu svoje je proizvode izložio 41 izlagač iz svih dijelova Hrvatske. Ponudu su prepoznali brojni posjetitelji i time pokazali kako hrvatski proizvođači suvenira i autohtonih proizvoda itekako zaslužuju predstavljati lokalnu kvalitetu u cijelom svijetu.

Izabrani su i NAJsuveniri ovogodišnjeg izdanja sajma, a to su na prvom mjestu funkcionalne igračke Obrta MIA iz Petrinje, vlasnika Franje Kardaša, na drugom mjestu proizvodi od latica ruže, OPG Rosa iz Tuhelja, vlasnice Brankice Pleško te na trećem mjestu tradicijski i etno nakit iz vremena Austro-Ugarske koji izrađuju vrijedne ruke Marice Šalić iz Udruge Sveta Jana fan club.

Ovom prilikom Turistička zajednica Primorsko-goranske županije dodijelila je Priznanje za NAJSUVENIR koji pridonosi zaštiti i očuvanju tradicijske i kulturne baštine Primorsko-goranske županije, a on je pripao obrtu 3Design Šanell iz Viškova za suvenire s temom glagoljice.

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije zahvaljuje i pokroviteljima koji su doprinijeli u realizaciji ovog izložbeno-prodajnog sajma, a to su Hrvatska obrtnička komora – HOK, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka , Visit Kvarner  visitRijeka, Ministarstvo turizma i sporta , Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Zagrebačke banke d.d., TENT EVENT – Weddings & Events i Benin Coffee World.

Povezane novosti

Svečana dodjela nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije ‘Bilanca uspjeha’
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije podržala je prvu svečanu dodjelu nagrada najboljim poduzetnicima Primorsko-goranske županije – ‘Bilanca uspjeha’, koja se u petak održala u Kristalnoj dvorani u Opatiji pod pokroviteljstvom Lürssen Design Center Kvarner. Sveukupni pobjednik i dobitnik nagrade za najuspješnijeg poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2022. godini je tvrtka Imperial Riviera d.d. Dodjelu su podržali i […]
Stučno putovanje u Celje, 16. 09. 2023.
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizira jednodnevni stručni posjet 55. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajamu Celje 2023., najvećem obrtničkom sajmu u Slovenijii široj regij. Polazak iz Rijeke bit će u subotu, 16. rujna 2023. godine, u jutarnjim satima, a povratak u večernjim satima isti dan. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije snosit će troškove prijevoza autobusom i troškove […]
Odgađaju se predavanja za sektor ribarstva najavljena za 05. 07. 2023.
S obzirom na mali broj prijavljenih ribara na radionicu za sektor ribarstva,  koja se trebala održati u Rijeci 05. srpnja 2023. godine, prema odluci Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore PGŽ radionica se odgađa, te će se ista održati u drugoj polovini rujna. Točan termin održavanja radionice objavit ćemo naknadno.