Search
Close this search box.

Potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije

Predstavnici Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji za 2024. godinu i predstavili ga javnosti. U ime Istarske kreditne banke Umag d.d., Sporazum je potpisao predsjednik Uprave g. Miro Dodić, a u ime Obrtničke komore Primorsko goranske županije, njezin predsjednik dr.sc. Emil Priskić.

Sastanku su bili nazočni i Biserka Franković, direktorica poduzetničkog i osobnog bankarstva, Franko Nežić, direktor Poslovnog centra Rijeka – Buzet i voditelj poslovnice Buzet, Igor Briški, zamjenik direktora Poslovnog centra Rijeka i voditelj poslovnice Rijeka, potpredsjednici Obrtničke komore PGŽ Mauricio Počekaj i Ivica Zbašnik te Komorski tajnik Zora Pavelić

Potpisivanjem ovog Sporazuma obrtnicima na području Primorsko-goranske županije, članovima Obrtničke komore, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja. Kao banka s dugogodišnjom tradicijom, IKB Umag d.d. oduvijek je posebno pratila razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva na ovim prostorima.

IKB Umag d.d. je svojim djelovanjem na području Primorsko-goranske županije od 1999. godine postala bankarski partner brojnih obrtnika i poduzetnika te iskusni financijski subjekt sa širokim spektrom bankarskih proizvoda i usluga.

Zajedničkom suradnjom IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, obrtnicima članovima Komore na raspolaganju su sljedeće kreditne linije: kratkoročni krediti za obrtna sredstva i revolving krediti s rokom otplate do 12 mjeseci, krediti za pripremu turističke sezone, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme s rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.

Najniža kamatna stopa po kratkoročnim kreditima odnosi se na kredite za pripremu turističke sezone i iznosi 4,25%, a u cilju financijskog praćenja obrtnika u njihovim potrebama za trajno obrtnim sredstvima te investicijama u cilju rasta i razvoja poslovanja, Banka će odobravati i dugoročne kredite također uz kamatnu stopu već od 4,25%.

Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.

Banka će obrtnicima koji otvore novi transakcijski račun u 2024. godini, omogućiti korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade za održavanje računa do 31. prosinca 2024. godine.

Banka će obrtnicima odobravati Business charge karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja.

Također, Banka će obrtnicima koji do kraja 2024. godine ugovore korištenje usluge Mobilnog bankarstva – mIKB Business, omogućiti do 31. prosinca 2024. godine korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade.

Istarska kreditna banka Umag d.d. male i srednje poduzetnike i obrtnike smatra vrlo važnim poslovnim subjektima na području Primorsko goranske županije. Na ovaj se način želi omogućiti održavanje likvidnosti, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj obrtništva i poduzetništva kao temeljnog faktora budućeg razvoja Rijeke, Primorja, Gorskog kotara i šire regije, a time i boljeg standarda svih građana ovog područja na kojem djeluje Obrtnička komora Primorsko goranske županije.

Povezane novosti

Zračna luka Rijeka vratila prošlogodišnji Cjenik za visoko frekventne korisnike parkirališnog prostora
Zahvaljujući uspješnom prošlotjednom sastanku i konstruktivnim zaključcima domaćih i inozemnih turoperatora, turističkih agencija, prijevoznika i predstavnika UHPA-e, TZ Kvarnera i Obrtničke komore PGŽ, Zračna luka Rijeka vratila je prošlogodišnji Cjenik parkiranja za visokofrekventne korisnike. Ova odluka potvrđuje važnost dijaloga i suradnje između Obrtničke komore, drugih institucija i upravljačkih tijela. Zahvaljujemo svima koji su svojim angažmanom […]
ZL Rijeka novim cjenikom za 2024. ozbiljno ugrozila poslovanje turističkog sektora
Na inicijativu turističkih agencija i prijevoznika 3. svibnja 2024. u Rijeci održan je sastanak u vezi novog cjenika parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirnog prostora na ZL Rijeka za 2024. Direktor Zračne luke Rijeka 3. travnja 2024. godine donio je novi cjenik parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirnog prostora na ZL Rijeka za 2024. godinu, […]
Aktivirajte se u borbi protiv neregistriranog rada: Prijavite “rad na crno” i doprinesite pravednijem poslovnom okruženju!
Obrtničke komore Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije pokrenule su akciju protiv neregistriranog rada! Sa svrhom stvaranja pravednijeg i transparentnijeg poslovnog okruženja u Republici Hrvatskoj, pozivamo sve građane da se aktivno uključe i prijave slučajeve nezakonitog rada putem naše nove web platforme. Na temelju poznatih podataka, neregistrirani rad, poznat kao “rad na crno”, predstavlja ozbiljan izazov […]