Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Aleksandar Volarić iz Malog Lošinja nagrađen Plaketom „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem

Jučer, 02. srpnja, u Zagrebu je 30. svečanom Akademijom obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore. Ovom prigodom, najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena su najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore te su promovirane nove majstorice i majstori. 

Na prijedlog Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Plaketom „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem nagrađen je obrtnik iz Malog Lošinja Aleksandar Volarić.

Aleksandar Volarić, vlasnik obrta Auto RIO iz Malog Lošinja, završio je srednju školu u Malom Lošinju, nakon čega je diplomirao cestovni promet na Prometnom fakultetu u Zagrebu, a potom završio i studij za pilota zrakoplovstva. Profesionalnu karijeru započeo je u Elektroprimorju, od 1978. započinje s tehničkim pregledima vozila, a s obrtničkim poslovanjem 1997. godine, kada otvara obrt Auto RIO, privatnu stanicu za tehnički pregled vozila. Dugogodišnji stručni rad gosp. Volarića prepoznao je i Centar za vozila Hrvatske, te ga za to i nagradio 2023. godine. Svoju je svestranost pokazao kroz fotografiju iz zraka te i danas aktivno leti. Gospodin Volarić potječe iz obrtničke obitelji. Njegov je djed otvorio prvu fotografsku radnju na Lošinju 1947. godine, koju su potom preuzeli njegovi roditelji, a obrtnici su i njegova supruga, kćer i sin.

Aleksandar Volarić aktivno sudjeluje u radu komorskog sustava te član je Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u mandatu 2022.-2026., kao i protekla dva mandata.

2017. godine nagrađen je priznanjem „Vrijedne ruke“ Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, a njegov je doprinos održavanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva sada je nagradila i Hrvatska obrtnička komora, jednim od svojih najprestižnijih priznanja.

Povezane novosti

Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira nastup svojih članova na 56. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2024. godine
Hrvatska obrtnička komora organizirat će i sufinancirati s 50 % cijene standardno uređenog izložbenog prostora kolektivan nastup članova HOK-a na 56. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2024., najvećem obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Sloveniji i široj regiji, koji će se održati od 18. do 22. rujna 2024. godine na prostoru Celjskog sajma u gradu Celju. Međunarodni sajam u Celju […]
Poziv na poslovni skup i razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju
Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika, koji će se održati 19. rujna 2024. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma). Poslovni razgovori će se održati u okviru 56. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2024., najvažnijeg sajma malog i srednjeg […]