Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Jačanje suradnje s Gradom Krkom

Jučer je u Krku odžan sastanak gradonačelnika Grada Krka, Darija Vasilića i predstavnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, predsjednika Emila Priskića i komorske tajnice Zore Pavelić te predstavnika Udruženja obrtnika otoka Krka, predsjednika Ivice Grdinića i tajnika Udruženja Ernesta Bonifačića.

Na sastanku je bilo riječi o nekima od najvažnijih izazova krčkih obrtnika, uključujući aktualnu problematiku Zračne luke Rijeka i pitanja vezana za rad Policijske postaje Krk u postupcima ishođenja dozvola za boravak i rad stranih državljana.

Ovom je prilikom, također, dogovoreno rješavanje imovinsko pravnih odnosa u odnosu na poslovni prostor Udruženja obrtnika otoka Krka te postignut sporazum o zajedničkom ulaganju u spomenuti poslovni prostor.

Uspješan susret zaključen je dogovorom o održavanju manifestacije Kvarner EXPO u gradu Krku, od 13. do 15. lipnja 2025. godine, čime će 18. sajam suvenira i autohtonih proizvoda po prvi puta ponuditi najbolje hrvatske proizvode malih proizvođača stanovnicima i gostima otoka Krka.

Povezane novosti

Ove godine Hrvatska dobila 414 novih majstora
U 2024. godini provedena su dva roka majstorskih ispita, na koja se ukupno prijavilo 557 kandidata i kandidatkinja u svim županijama koje su provodile ispite, od čega je uspješno položilo 414 kandidata i kandidatkinja. Najviše je položenih majstorskih ispita za zvanje elektroinstalater (71), zatim slijede frizeri (44), automehaničari (38) i kuhari (24). Ukupno od početka […]
HOK u Ministarstvu gospodarstva o unapređenju uvjeta rada za obrtnike
Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Daliborom Kratohvilom održalo je radni sastanak s ministrom gospodarstva Antom Šušnjarom i suradnicima na temu mogućih unapređenja uvjeta rada za gotovo 119 tisuća hrvatskih obrtnika. Ministar Šušnjar je i ovom prilikom čestitao na nedavno održanoj svečanoj Akademiji povodom tridesete obljetnice rada HOK-a, na kojoj je i dodijelio […]