Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Održan sastanak s predstavnicima Agencije za zapošljavanje stranih radnika

Radi aktualne problematike nedostatka radne snage te izazova s kojim se susreću poslodavci prilikom zapošljavanja stranaca, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije dana 02. lipnja 2023.godine održala je sastanak sa tvrtkom SH INFLOW d.o.o., Opatija čija je djelatnost posredovanje pri zapošljavanju te profesionalno usmjeravanje.

Tvrtka je to sa višegodišnjim iskustvom u posredovanju pri zapošljavanju te uspješno odgovara na potrebe tržišta rada, posredujući pri zapošljavanju između poslodavaca i stranih radnika, u vrijeme kada se radi o demografskom, tržišnom, obrazovnom i ekonomskom pitanju.

Zbog nedostatka domaće radne snage, poslodavci se u posljednjih nekoliko godina okreću drugim tržištima, a broj stranih radnika se iz godine u godinu povećava, kroz modalitete zapošljavanja predviđene Zakonom o radu i Zakonom o strancima kao izravno zapošljavanje kod poslodavca ili putem ugovora o ustupanju radnika krajnjem korisniku.

Ističe se da je proces pronalaska stranog radnika odgovarajuće struke i kvalifikacija te sam administrativni dio ishođenja potrebne dokumentacije te dozvole za rad dugotrajan, stoga se poslodavci trebaju pravovremeno pripremiti sukladno potrebama svoje djelatnosti.

Stoga će Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizirati na jesen seminar radi predstavljanja profesionalnih predstavnika Agencija za zapošljavanje i edukacije obrtnike koji planiraju zapošljavati strane radnike.

Povezane novosti

41 primjedba HOK-a na nove kurikulume: Učenje temeljeno na radu je ključ
Hrvatska obrtnička komora (HOK) je u postupku e-savjetovanja uputila 41 komentar na kurikulume za obrtnička zanimanja, pri čemu podržava uvođenje novih kurikuluma u sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te modernizaciju provedbe strukovnog obrazovanja, posebno isticanjem modularnog pristupa te jačanje segmenta učenja temeljenog na radu kao ključne komponente kvalitetnog strukovnog obrazovanja. Traženo je da se u […]
Osnovan Fond obrtničke pomoći Obrtničke komore Primorsko-goranske županije
Danas je u Rijeci javnosti predstavljen Fond obrtničke pomoći, osnovan odlukom Upravnog odbora Obrtničke komore Primorsko-goranske županije s ciljem pružanja pomoći obrtnicima, za vrijeme od 1. do 42. dana privremene nesposobnosti za rad i to refundiranjem dijela troškova za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Fondu su pored Komore pristupila sva pripadajuća udruženja obrtnika Obrtničke komore PGŽ […]
Potpisan Sporazum o suradnji Hrvatskog društva ekonomista i Hrvatske obrtničke komore
Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko društvo ekonomista potpisali su Sporazum o suradnji kojim se, između ostalog, omogućuje zajedničko djelovanje na jačanju obrtništva i poduzetništva, poboljšanje poslovnog okruženja te konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Jedan od inicijatora suradnje je predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore dr.sc. Emil Priskić. Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke […]