Search
Close this search box.

Održan sastanak s predstavnicima Agencije za zapošljavanje stranih radnika

Radi aktualne problematike nedostatka radne snage te izazova s kojim se susreću poslodavci prilikom zapošljavanja stranaca, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije dana 02. lipnja 2023.godine održala je sastanak sa tvrtkom SH INFLOW d.o.o., Opatija čija je djelatnost posredovanje pri zapošljavanju te profesionalno usmjeravanje.

Tvrtka je to sa višegodišnjim iskustvom u posredovanju pri zapošljavanju te uspješno odgovara na potrebe tržišta rada, posredujući pri zapošljavanju između poslodavaca i stranih radnika, u vrijeme kada se radi o demografskom, tržišnom, obrazovnom i ekonomskom pitanju.

Zbog nedostatka domaće radne snage, poslodavci se u posljednjih nekoliko godina okreću drugim tržištima, a broj stranih radnika se iz godine u godinu povećava, kroz modalitete zapošljavanja predviđene Zakonom o radu i Zakonom o strancima kao izravno zapošljavanje kod poslodavca ili putem ugovora o ustupanju radnika krajnjem korisniku.

Ističe se da je proces pronalaska stranog radnika odgovarajuće struke i kvalifikacija te sam administrativni dio ishođenja potrebne dokumentacije te dozvole za rad dugotrajan, stoga se poslodavci trebaju pravovremeno pripremiti sukladno potrebama svoje djelatnosti.

Stoga će Obrtnička komora Primorsko-goranske županije organizirati na jesen seminar radi predstavljanja profesionalnih predstavnika Agencija za zapošljavanje i edukacije obrtnike koji planiraju zapošljavati strane radnike.

Povezane novosti

Aktualna problematika obrtništva na otoku Krku tema na današnjoj sjednici čelnika otočnih JLS-a
Danas je u Vijećnici Općine Malinska-Dubašnica održana 9. sjednica Koordinacije grado/načelnika otoka Krka, kojoj su prisustvovali i predstavnici Komorskog sustava, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić, predsjednik Udruženja obrtnika otoka Krka Ivica Grdinić, Komorski tajnik Zora Pavelić i tajnik Udruženja obrtnika otoka Krka Ernest Bonifačić. Jedan je ovo od niza sastanaka koji se održavaju […]
U tri godine 3200 građevinskih obrta više
Aktualnosti u građevini tema kongresa u Sisku Posljednjeg dana siječnja 2021. Hrvatska je imala 10.372 aktivna obrta u građevinarstvu, dok istoga dana ove godine 13.583 obrta ima registrirano građevinarstvo kao glavnu djelatnost, prema NKD-u najviše njih u kategoriji Uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju (1.882 obrta), ostali završni građevinski […]
HOK u MINGOR-u: Obrtnicima posebna pažnja jer su stup gospodarstva i društva
Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Daliborom Kratohvilom održalo je u ponedjeljak, 29. siječnja 2024., radni sastanak na temu aktualnosti u obrtništvu s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom i suradnicima. Neke od tema bile su nastavak jačanja suradnje Komore i Vlade RH, nejednak položaj obrtnika, strukovno obrazovanje i zajednički razvojni projekti, […]