WineRi23. – mjesto susreta vinara Jugoistočne Europe sa publikom i profesionalcima s Kvarnera

Međunarodni eno – gastro festival WineRi održava se 10. i 11. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci (Grobnička riva bb) i otvoren je za sve posjetitelje od 14:00 do 20:00 sati.

Ove godine WineRi se poklapa s prvim Women’s Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga festivala. Ovaj, jedini riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja više od 80 izlagača s više od 400 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije i Srbije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines.

Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada. Na festivalu će izuzev 70-tak vinara biti prisutni proizvođači destilata, suhomesnatih proizvoda, sireva, kave,  maslinovih ulja i distributeri.

Obrtnička komora Primorsko – goranske županije i ove je godine za svoje članove ugostitelje, koji se prijave na vina.kvarnera@gmail.com do 08.03.2023. u 12:00 sati, osigurala besplatan ulaz (moguće je zatražiti maksimalno 2 ulaznice po ugostitelju).

Cijena ulaznice za ostale je 20€, dok je kaucija za čašu 5€.

Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane, odnosno da će manifestacija postati u pravom smislu novinarskih riječi „oda mediteranskom načinu života“.

Udruge koje podržavaju festival su Udruga Žlahtina, Udruga Kvarnerska kvaliteta, Udruga Women on Wine i Hrvatski sommelier klub, te Hrvatski konzulat Europskog vinskog viteškog reda. Organizator festivala je Udruženje Kvarner Wines.

Pokrovitelji festivala su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma a sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i CPRR PGŽ. Medijski pokrovitelj festivala je portal Stilueta.

Komora partner je Obrtnička komora Primorsko – goranske županije.

Povezane novosti

U sklopu sajma PROMOHOTEL održana edukacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom
U sklopu sajma PROMOHOTEL, koji se odvijao u Poreču od 22. do 25. veljače 2023., održana je edukacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom, jedna od aktivnosti projekta EDUKOSI.TURIZAM – edukacije za osobe s invaliditetom u turizmu koji se financira se iz ESF-a. Na edukaciji su bili nazočni i predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, te tom […]
HZZ predstavio mjere aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini
Predstavnici Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, potpredsjednik Hrvoje Margan i tajnik Zora Pavelić te predstavnici Udruženja obrtnika Rijeka, predsjednik Ivica Zbašnik i stručne suradnice Hana Kalac i Petra Heberling,  sudjelovali su dana 22. veljače 2023.godine na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, na predstavljanju MJERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA HZZ-a za 2023.godinu. Cilj predstavljanja je pružanje […]
Humanitarni karnevalski gala party
U sklopu 40. Riječkog karnevala u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održan je Humanitarni karnevalski gala party. Ovo tradicionalnom događaju, koji se organizira s humanitarnim ciljem, prisustvovali su potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore Jelena Ivaniš, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komora i predsjednika Udruženja obrtnika Zagreb Ivica Zanetti, potpredsjednica Obrtničke komora Primorsko-goranske županije Žana Jurlina i […]