Search
Close this search box.

Promocija upisa učenika u obrtnička zanimanja, Mali Lošinj, 15.3.2024.

U organizaciji Udruženja obrtnika Cres Lošinj, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije predstavila je pojedine strukovne škole u okviru aktivnosti promocije upisa učenika u strukovna zanimanja na Malom Lošinju, 15.3.2024. godine.

U Osnovnoj školi Mario Martinolić, Mali Lošinj, predstavile su svoje programe i zanimanja roditeljima i učenicima osmih razreda sljedeće škole:

1.           Obrtnička škola Opatija

2.           Drvodjeljska i strojarska škola Rijeka

3.           Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka

4.           Srednja škola Ambroza Haračića, Mali Lošinj

5.           Centar za pružanje usluga u zajednici, Mali Lošinj

Hrvatska obrtnička komora sa svojim područnim komorama i udruženjima obrtnika kao jednu od glavnih zadaća ima skrb o obrazovanju kadrova, kao i daljnje obrazovanje i usavršavanje obrtnika, shodno Zakonu o obrtu.

Ono što posebno želimo istaknuti je kako u procesu obrazovanja za obrtnička zanimanja važnu  uloga ima mentor koji u radionici prenosi vještine i znanja na učenika. Upravo iz tog razloga tijekom promocije predstavili su se i obrtnici s Malog Lošinja, koji su s prisutnima podijelili svoje životne priče i kako su se odlučili na otvaranje obrta:

Magda Goleš Pejić

Tea Đurić Margeta

Čazim Mehmeti

Mirjana Kujundžić

Toni Milenović

Mlade snage budućih obrtnika, učenici Centra za pružanje usluga u zajednici Mali Lošinj, bili su proaktivni u prezentaciji programa i zanimanja, a također i kuhari i konobari Srednje škole Ambroza Haračića, Mali Lošinj.

S mladim talentiranim, nadamo se budućim obrtnicima, doista imamo gospodarsku perspektivu.

Budi majstor!

Upiši struku i živi od svojih ruku!

Dio trenutka s promocije upisa učenika u obrtnička zanimanja dijelimo s vama:

Povezane novosti

BUDI MAJSTOR! Upiši Graditeljsku školu za industriju i obrt Rijeka
Drago nam je predstaviti Graditeljsku školu za industriju i obrt Rijeka, koja ima dugogodišnju suradnju s Obrtničkom komorom Primorsko-goranske županije te se nadamo da će pojedini od vas postati njeni učenici upisom jednog od programa koje provodi ova škola. Škola upisuje učenike u programe za zanimanja: zidar, autolakirer, soboslikar ličilac i ostala zanimanja. Više o […]
Novi ispitni rok za mentore
Ispit: Osnovna znanja o poučavanju učenika na naukovanju za osobe koje žele biti mentori učeniku na naukovanju u licenciranom obrtu ili trgovačkom društvu. Rok prijave za ispit: do 24.4.2024. godine Prijave se mogu realizirati u Obrtničkoj komori PGŽ, Vukovarska 21, Rijeka. Ispitni rok održat će se u periodu od 15.5. – 30.6.2024. godine Osobe koje […]
Novi financijski instrumenti za obrtnike
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i europskih fondova (MRRFEU) te Ministarstvom poljoprivrede ponovo stavlja na raspolaganje financijske instrumente za poduzetnike.  Zaprimanje zahtjeva za zajmove kreće u ponedjeljak, 25. ožujka 2024., u 12h putem on-line obrasca na službenim internetskim stranicama HAMAG-BICRO-a,  dok se za jamstva poduzetnici od istog datuma mogu obratiti partnerskim financijskim […]