U sklopu sajma PROMOHOTEL održana edukacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom

U sklopu sajma PROMOHOTEL, koji se odvijao u Poreču od 22. do 25. veljače 2023., održana je edukacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom, jedna od aktivnosti projekta EDUKOSI.TURIZAM – edukacije za osobe s invaliditetom u turizmu koji se financira se iz ESF-a.

Na edukaciji su bili nazočni i predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, te tom prilikom podržali sve dionike u misiji senzibiliziranja zajednice i promoviranja uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada.

Brojne udruge i ustanove djeluju sa svrhom uključivanja osoba s invaliditetom u društvo, a jedna od njih je i Društvo za istraživanje i potporu, koja je predstavila mogućnosti, potencijale i radnu učinkovitost mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te drugih odraslih osoba s invaliditetom uz primjere iz prakse.

Ovom prilikom stručnjaci iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka prisutne su uputili u mogućnosti ostvarivanja prava na poticaje, načine ispunjavanja zakonske obveze kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom te ulogu Centra za profesionalnu rehabilitaciju pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom.

Povezane novosti

HZZ predstavio mjere aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini
Predstavnici Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, potpredsjednik Hrvoje Margan i tajnik Zora Pavelić te predstavnici Udruženja obrtnika Rijeka, predsjednik Ivica Zbašnik i stručne suradnice Hana Kalac i Petra Heberling,  sudjelovali su dana 22. veljače 2023.godine na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, na predstavljanju MJERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA HZZ-a za 2023.godinu. Cilj predstavljanja je pružanje […]
Humanitarni karnevalski gala party
U sklopu 40. Riječkog karnevala u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održan je Humanitarni karnevalski gala party. Ovo tradicionalnom događaju, koji se organizira s humanitarnim ciljem, prisustvovali su potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore Jelena Ivaniš, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komora i predsjednika Udruženja obrtnika Zagreb Ivica Zanetti, potpredsjednica Obrtničke komora Primorsko-goranske županije Žana Jurlina i […]