U sklopu sajma PROMOHOTEL održana edukacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom

U sklopu sajma PROMOHOTEL, koji se odvijao u Poreču od 22. do 25. veljače 2023., održana je edukacija o zapošljavanju osoba s invaliditetom, jedna od aktivnosti projekta EDUKOSI.TURIZAM – edukacije za osobe s invaliditetom u turizmu koji se financira se iz ESF-a.

Na edukaciji su bili nazočni i predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, te tom prilikom podržali sve dionike u misiji senzibiliziranja zajednice i promoviranja uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada.

Brojne udruge i ustanove djeluju sa svrhom uključivanja osoba s invaliditetom u društvo, a jedna od njih je i Društvo za istraživanje i potporu, koja je predstavila mogućnosti, potencijale i radnu učinkovitost mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te drugih odraslih osoba s invaliditetom uz primjere iz prakse.

Ovom prilikom stručnjaci iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka prisutne su uputili u mogućnosti ostvarivanja prava na poticaje, načine ispunjavanja zakonske obveze kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom te ulogu Centra za profesionalnu rehabilitaciju pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom.

Povezane novosti

26. Susret ribara HOK-a za mjesec dana u Šibeniku
Hrvatska obrtnička komora će za točno mjesec dana, u razdoblju od 26. do 28. listopada 2023., u šibenskom Solarisu okupiti hrvatske ribare, zakonodavce i predstavnike tijela nadležnih za sektor ribarstva u raspravama o aktualnostima u ovoj za Hrvatsku strateški važnoj grani. Riječ je o tradicionalnom okupljanju ribara i svih dionika u sektoru koje se održava […]
Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine
Danas, 12. rujna 2023. godine, u zagrebačkom hotelu International započela je dvodnevna Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine, kojoj prisustvuje i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije dr.sc. Emil Priskić. Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a okuplja predstavnike tijela sustava za upravljanje i kontrolu fondova Kohezijske […]